Disse franske macarons er perfekte til en pigemiddag, og selvom de kræver en ekstra indsats er de det hele værd.
Ingredienser (ca. 12 macarons)
26 g færdigkøbt mandelmel
70 g flormelis
5 g frysetørret passionspulver, lakridspulver el. hindbærpulver
40 g æggehvide
25 g sukker
Evt. nogle dråber farve
Mørk chokoladeganache:
100 g mørk chokolade
40 g fløde
10 g smør
Hvid chokoladeganche:
100 g hvis chokolade
40 g fløde
10 smør
Lakridspulver og lakridssirup
I en skål blandes mandelmel, flormelis og passionspulver. Sigt blandingen så der ikke er klumper.
Æggehviden piskes ved mellem hastighed, indtil den er på stadiet før at være stiv.
Tilsæt alt sukkeret til æggehviden en spiseske ad gangen, mens der piskes ved høj hastighed. Pisk indtil marengsen er skinnende og danner bløde toppe. Tilsæt evt. farve.
Tilsæt én spiseske af mandelmelsblandingen til marengsen. Vend med en dejskraber indtil mandelmelet er inkorporeret i marengsen, og tilsæt derefter næste spiseske på samme måde. Fortsæt indtil alt mandelmelet er tilsat.
Med en dejskraber vendes dejen, og dejen presses ind mod siderne af skålen ca 35. gange. Pres bobler ud af dejen mens du gør det. Du vil opleve, at dejens konsistens nu ændres, så den bliver mere flydende – men den må ikke blive for flydende.
Blandingen hældes på en sprøjtepose. Sprøjt macarons’ne ud på en bageplade med bagepapir.
Bank bagepladen hårdt ned i bordet et par gange, og du vil se nogle små luftbobler springe.
Bagepladen med macarons stilles til “tørring” i ca. 35 min. Du skal kunne røre den let med fingeren uden at der kommer dej på fingeren.
Bag macarons’ne i ovnen på 150 °C i ca. 12-13 minutter
Til ganachen gøres følgende:
Kom den hakkede chokolade i en skål.
Varm fløden til kogepunktet og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 15 sekunder og rør dernæst langsomt rundt til en glat ganache. Tilsæt smørret og rør igen til en glat creme. Tilsæt smagspulveret.
Sæt film over skålen og sæt til side indtil den skal bruges.